Μελέτες Θέρμανσης και Ψύξης

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα λύσει κάθε σας απορία

Η μελέτη θέρμανσης, αποτελεί ένα από τους βασικότερους παράγοντες για την αξιόπιστη κατασκευή οιανδήποτε τύπου εγκατάστασης θέρμανσης είτε αυτή αφορά κτίριο κατοικίας είτε επαγγελματικό κτήριο, ενώ καθορίζουν την άνεση που νιώθει κάποιος σε έναν χώρο.

Η τεχνολογίες και οι μέθοδοι ψύξης – θέρμανσης έχουν αναπτυχθεί πολύ και οι λύσεις πλέον είναι πάρα πολλές.

Η domusgas αναλαμβάνει την μελέτη ενός σύγχρονου και αποδοτικού συστήματος ψύξης – θέρμανσης, εξατομικευμένου στις ανάγκες του πελάτη. Οι μηχανικοί μας μπορούν να προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις με συνδυαστικές μεθόδους, πετυχαίνοντας τη βέλτιστη απόδοση του συστήματος για οικονομία στη θέρμανση έως και 70% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Επιλέγουμε πιστοποιημένα υπερσύγχρονα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας όπως: αντλίες θερμότητας, υπέρυθρα πάνελ, θερμοπομπούς, ηλεκτρικούς λέβητες, λέβητες αερίου-γκαζιού, συστήματα ηλιακής υποβοήθησης θέρμανσης και κλιματιστικά όλα από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο τους.

Μόνο με την εκπόνηση μιας εμπεριστατωμένης μελέτης θέρμανσης από έμπειρο Μηχανολόγο – Ηλεκτρολόγο Μηχανικό είναι δυνατόν να επιτευχθούν:

 • H κάλυψη των θερμικών αναγκών του εκάστοτε κτηρίου
 • Η οικονομική λειτουργία της εγκατάστασης
 • Η ποιότητα της κατασκευής
 • Η πρόληψη λειτουργικών προβλημάτων και βλαβών
 • Το βέλτιστο τεχνικοοικονομικά κόστος κατασκευής

Η domusgas διαθέτοντας ένα πλήρως οργανωμένο και άριστα καταρτισμένο τμήμα ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, εκπονεί εδώ και πάνω απο 30 χρόνια μελέτες θέρμανσης – καλοριφέρ για πάσης φύσεως και μεγέθους κτήρια:

 • Σπίτια κάθε είδους, μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες, βίλες
 • Ξενοδοχεία
 • Καταστήματα εστίασης
 • Κτίρια γραφείων
 • Σχολεία, και γενικότερα κτήρια εκπαίδευσης
 • Κτίρια αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, κλειστά κολυμβητήρια για θέρμανση χώρου και πισίνας)
 • Δημόσια κτήρια κ.λ.π

Επίσης, η domusgas είναι εξειδικευμένη και σε εφαρμογές θέρμανσης υδάτων, δηλαδή την μελέτη και συστημάτων θέρμανσης για πισίνες, SPA και Jacuzzi, τα οποία λόγω της φύσης του νερού και των μεγάλων απωλειών θερμότητας, αποτελούν σύνθετες εφαρμογές.

Επιλέγοντας την DomusGas παίρνετε:

24 Άτοκες Δόσεις
Πραγματική
Οικονομία
100% Ικανοποίηση
Μεγάλη Εμπειρία
Υποστήριξη
Εφ' Όρου Ζωής
Ελληνική Εταιρία

Συχνές Ερωτήσεις:

Λόγω των διαφορετικών απαιτήσεων κάθε κατασκευής και των ιδιαιτεροτήτων της εφαρμογής η μελέτη είναι απαραίτητη. Πρέπει λοιπόν, να ακολουθείτε κατά γράμμα από εξειδικευμένο συνεργείο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής, απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία του συστήματος βάσει των απαιτήσεων του εκάστοτε εργοδότη.

Παρά το «χάος» ωστόσο που επικρατεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, τα πράγματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σχετικά απλά εάν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά το πόσο θα μας κοστίσει η θέρμανσή μας – όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου και όχι την αρχική εγκατάσταση – έχει να κάνει με 3 βασικούς παράγοντες:

1. Ποιες είναι οι ανάγκες θέρμανσής μας σε kWh,

2. την ποσότητα του καυσίμου που θα χρειαστεί να καταναλώσουμε για να καλύψουμε τις παραπάνω ανάγκες και, τέλος,

3. την τιμή κάθε καυσίμου, η οποία σε συνδυασμό με την απόδοση του συστήματός μας (πχ του καυστήρα πετρελαίου) θα μας δώσει το συνολικό κόστος που απαιτείται για τη θέρμανσή μας.

Οι θερμαντικές μας ανάγκες σε kWh είναι μια παράμετρος η οποία εξαρτάται από επί μέρους στοιχεία όπως για παράδειγμα σε ποια περιοχή της χώρας κατοικούμε ή το εάν το σπίτι μας είναι θερμομονωμένο ή όχι.

Σίγουρα, ένας ακριβής υπολογισμός απαιτεί ειδική μελέτη από Μηχανολόγο Μηχανικό.

Ωστόσο, μπορούμε για κάθε περίπτωση να δώσουμε μια τάξη μεγέθους η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας πρώτος οδηγός για τους υπολογισμούς μας:

– Νότια Ελλάδα

Μονοκατοικία με μόνωση: 35 kWh/m2/έτος
Μονοκατοικία χωρίς μόνωση: 115 kWh/m2/έτος
Πολυκατοικία με μόνωση: 25 kWh/m2/έτος
Πολυκατοικία χωρίς μόνωση: 95 kWh/m2/έτος

– Κεντρική Ελλάδα

Μονοκατοικία με μόνωση: 55 kWh/m2/έτος
Μονοκατοικία χωρίς μόνωση: 185 kWh/m2/έτος
Πολυκατοικία με μόνωση: 45 kWh/m2/έτος
Πολυκατοικία χωρίς μόνωση: 145 kWh/m2/έτος

– Βόρεια Ελλάδα

Μονοκατοικία με μόνωση: 75 kWh/m2/έτος
Μονοκατοικία χωρίς μόνωση: 245 kWh/m2/έτος
Πολυκατοικία με μόνωση: 65 kWh/m2/έτος
Πολυκατοικία χωρίς μόνωση: 195 kWh/m2/έτος

Βεβαίως υπάρχουν και οι «ενδιάμεσες» καταστάσεις. Για παράδειγμα, σπίτι όχι εντελώς χωρίς μόνωση, αλλά όμως μη επαρκώς μονωμένο. Ή περιοχή στη Βόρεια Ελλάδα αλλά με θερμότερο μικροκλίμα. Για να ξέρουμε λοιπόν πόσες ακριβώς KWh απαιτούνται για τη θέρμανση του σπιτιού μας, απαιτείται, όπως προαναφέρθηκε η μέτρηση από Μηχανολόγο Μηχανικό.

Ψάχνεις ιδανική λύση από έναν ειδικό?

Call Now Button