Επισκευές και Εγκατάσταση Λεβητοστασίων

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα λύσει κάθε σας απορία

Tο εξειδικευμένο συνεργείο μας, αναλαμβάνει την μελέτη θέρμανσης και κατασκευής λεβητοστασίου καθώς και την άμεση αποκατάσταση βλαβών. Επίσης αναλαμβάνει την αντικατάσταση παλαιών λεβητοστασίων με σύγχρονης τεχνολογίας και υποδομής λεβητοστασίων στις ποιο συμφέρουσες τιμές.

Το λεβητοστάσιο αποτελεί την καρδιά ενός κτηρίου. Όλες οι εγκαταστάσεις της ύδρευσης, θέρμανσης ή και κλιματισμού ενός κτιρίου πρέπει να έχουν ένα κέντρο ελέγχου από το οποίο θα μπορεί να γίνεται η διαχείριση και η κατανομή παροχών νερού ή και ενέργειας προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης το λεβητοστάσιο είναι ο χώρος που γίνεται η παράγωγη και η μεταφορά της θερμότητας. Ένα λεβητοστάσιο αποτελείται από πολλά μηχανήματα και εξαρτήματα , τα ποιο συνηθισμένα από αυτά είναι:

 • Ο λέβητας
 • Ο καυστήρας
 • Ο κυκλοφορητής
 • Το δοχείο διαστολής
 • Τα εξαρτήματα ασφάλειας και πληρώσεως.

Τα ποιο συνηθισμένα λεβητοστάσια είναι με λέβητες πετρελαίου και αερίου. Τα τελευταία χρόνια έχουν γνωρίσει και μεγάλη ζήτηση λέβητες με στερεά καύσιμα , όπως λέβητες ξύλου , λέβητες πέλλετ , λέβητες βιομάζας.

Για καυστήρες Πετρελαίου:

Η συντήρηση του καυστήρα πετρελαίου είναι απόλυτα αναγκαία όχι μόνο για την σωστή λειτουργεία του που προσφέρει μακροζωία, αλλά και για οικονομικότερη λειτουργεία λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου.

Αυτό επιτυγχάνεται με την απόλυτη ρύθμιση της αναλογίας του λόγου ΑΕΡΑ-ΚΑΥΣΙΜΟΥ εκ νέου μετά τον καθαρισμό την ρύθμιση ή και την αλλαγή των βασικών μερών του συστήματος.(φίλτρα πετρελαίου, αντλία πετρελαίου, μπέκ τροφοδοσίας, ανεμιστήρας, σπινθηριστές, διασκορπιστής.)

Η διαδικασία ρύθμισης αναλογίας ΑΕΡΑ-ΚΑΥΣΙΜΟΥ γίνεται με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού αναλυτή καυσαερίων. Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο συνήθως μετά την λήξη της περιόδου θέρμανσης (Μάϊο – Ιούνιο).

Για καυστήρες Αερίου:

Εφόσον έχετε επιλέξει το φυσικό αέριο σαν καθαρότερο και οικονομικότερο καύσιμο είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί σωστά το σύστημα σας. Οπότε η συντήρηση πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο, καθώς και ο έλεγχος στεγανότητας της γραμμής αερίου κάθε 4 χρόνια βάση νομοθεσίας.

Στη συντήρηση περιλαμβάνονται οι εργασίες καθαρισμού των μερών του καυστήρα και του λέβητα(σπινθηριστές, ιονιστής, διασκορπιστής, θάλαμος καύσης κλπ.), επίσης γίνεται ρύθμιση αναλογίας ΑΕΡΑ – ΚΑΥΣΙΜΟΥ με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού αναλυτή καυσαερίων καθώς και η ρύθμιση της βαλβίδας αερίου για την επίτευξη σωστού φορτίου ενέργειας στον λέβητα.

Επιλέγοντας την DomusGas παίρνετε:

24 Άτοκες Δόσεις
Πιστοποιημένα
Προϊόντα
100% Ικανοποίηση
Πραγματική
Οικονομία
Μεγάλη Εμπειρία
Εξειδικευμένα
Συνεργεία

Συχνές Ερωτήσεις:

Αν θέλετε ο καυστήρας και ο λέβητας σας να λειτουργούν σωστά για πολλά χρόνια, πρέπει να φροντίζετε για τη συντήρηση τους, κάθε χρόνο.

Το κόστος συντήρησης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό και σε κάθε περίπτωση αποσβένεται από την εξοικονόμηση πετρελαίου ή αερίου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του καυστήρα. Η ετήσια συντήρηση ενός καυστήρα, δεν περιλαμβάνει μόνο το καθάρισμα του, αλλά και τον έλεγχο ομαλής και ασφαλής λειτουργίας του, όπως επίσης και τη σωστή ρύθμιση του.

Η σωστή συντήρηση μόνο από αδειούχους πιστοποιημένους συντηρητές:

 • εξασφαλίζει την καλύτερη θερμική απόδοση της εγκατάστασης μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και 50%.
 • αυξάνει κατά πολύ τη χρονική διάρκεια ζωής του και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης
 • συνεισφέρει στην προστασία περιβάλλοντος, επειδή η προγραμματισμένη συντήρηση εξασφαλίζει διαρκώς χαμηλές εκπομπές ρύπων
 • το σημαντικότερο όμως είναι ότι εξασφαλίζει τόσο τη δική σας ασφάλεια, όσο και των παιδιών σας.

Επομένως, η τακτική συντήρηση των συσκευών δεν είναι μόνο υποχρεωτική από τον νόμο, αλλά αποτελεί εγγύηση και για τη δική σας ασφάλεια, ενώ σας βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων, μέσω της αυξημένης αποδοτικότητας των συσκευών.

Καλέστε μας τώρα για την έγκαιρη και πιστοποιημένη συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα σας, από αδειούχο πιστοποιημένο συντηρητή.

Αν έχετε καυστήρα πετρελαίου καλό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να γίνονται μετά το τέλος του χειμώνα, δηλαδή αμέσως μετά από το τέλος της χρήσης του, όπου είναι ακόμη φρέσκα τα κατάλοιπα της καύσης. Έτσι αποτρέπεται πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τη δημιουργία τρυπών στο εσωτερικό του.

Στους καυστήρες και λέβητες αερίου, επειδή δεν υπάρχουν επικαθίσεις (κατάλοιπα καύσης) για να μας επηρεάζουν τεχνικά, η ετήσια συντήρηση τους μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε χρονική στιγμή του χρόνου, αν και έχει επικρατήσει να γίνεται πριν την έναρξη της βαριάς χρήση τους (λίγο πριν το χειμώνα και τα πρώτα κρύα).

Ενέργειες σε περιπτώσεις βλαβών καθώς και οσμής αερίου
 • Οποιαδήποτε οσμή αερίου πρέπει να αναγγέλλεται αμέσως στην Εταιρεία Αερίου (18 1133 από σταθερό τηλέφωνο χωρίς χρέωση και στον αριθμό 210-3406000 από κινητό και σταθερό τηλέφωνο) από εξωτερική τηλεφωνική συσκευή.
 • Σε περιπτώσεις άλλων ελλείψεων ή βλαβών πρέπει να ειδοποιηθεί ο συντηρητής και ανάλογα τις περιστάσεις η Εταιρεία Αερίου.
 • Μια αναγγελία βλάβης, θα πρέπει να περιέχει τον ακριβή τόπο της βλάβης, το είδος και την έκταση της βλάβης, την πιθανή αιτία της βλάβης, το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του αναγγέλλοντος.

Ψάχνεις ιδανική λύση από έναν ειδικό?

Call Now Button