Εγκατάσταση Αυτόνομης Θέρμανσης

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα λύσει κάθε σας απορία

Τι είναι η αυτόνομη θέρμανση και η κεντρική θέρμανση;

Αυτόνομη θέρμανση είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του χώρου τους, αλλά και την κατανάλωση καυσίμων που θα έχουν, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Η ανεξάρτητη ρύθμιση της θερμοκρασίας, πραγματοποιείται από έναν θερμοστάτη χώρου.

Κεντρική θέρμανση έχουμε, όταν υπάρχει ένα κοινό σύστημα θέρμανσης για όλο το κτίριο. Αποτελείται από συσκευές και συστήματα που επιτρέπουν την παραγωγή και μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων ύδρευσης, σε όλα τα μέρη του κτιρίου. Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης συναντάται, κυρίως, σε πολυκατοικίες.

Χάρη στην πολυετή εμπειρία μας, μπορούμε να αναλάβουμε κάθε εγκατάσταση, αλλά και να σου παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του συστήματός σου.

Με τις υψηλότερες αξιολογήσεις στον κλάδο μας για την ποιότητα των υπηρεσιών μας,  να μπορείς να μας εμπιστευτείς την εγκατάσταση κεντρικής και αυτόνομης θέρμανσης, χωρίς αμφιβολίες.

Επίσης, αναλαμβάνουμε συντηρήσεις, επισκευές και ό,τι άλλο χρειάζεσαι, για να έχεις την πιο αποδοτική θέρμανση.

Αν χρειάζεσαι εγκατάσταση συστήματος για αυτόνομη θέρμανση ή κεντρική θέρμανση, μην ψάχνεις αλλού. Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε άμεσα την καλύτερη προσφορά από τους έμπειρους τεχνικούς μας !

Επιλέγοντας την DomusGas παίρνετε:

Εγγυημένα Προϊόντα
100% Ικανοποίηση
Άμεση Υποστήριξη
Πραγματική
Οικονομία
Μεγάλη Εμπειρία
Εξειδικευμένα
Συνεργεία

Συχνές Ερωτήσεις:

  • Θέρμανση Ανά Χώρο: Η αυτόνομη θέρμανση, είτε με φυσικό αέριο, είτε με πετρέλαιο, μπορεί να γίνεται ανά χώρο και έτσι να απομονώνονται δωμάτια τα οποία δε χρησιμοποιούνται.
  • Εξοικονόμηση Χρημάτων: Η αυτόνομη θέρμανση, μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων έως 60%, εφόσον δε χρειάζεσαι θέρμανση για πολλές ώρες την ημέρα.
  • Έλεγχος Κόστους Λειτουργίας: Τα συστήματα αυτόνομης θέρμανσης, διαθέτουν ελεγκτές αντιστάθμισης, με αποτέλεσμα να ελέγχεται το κόστος λειτουργίας στους λέβητες φυσικού αερίου, ή πετρελαίου.
  • Χαμηλή Κατανάλωση Καυσίμου: Είτε εγκαταστήσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο, είτε με φυσικό αέριο, η κατανάλωση καυσίμου σίγουρα θα είναι μειωμένη, άρα και οι λογαριασμοί.

Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη είναι πλέον εφικτή στις περισσότερες  περιπτώσεις. Με τις κατάλληλες τεχνικές εργασίες, κάθε σπίτι μπορεί να αποκοπεί από την κεντρική θέρμανση και να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του από τους υπόλοιπους ενοίκους.

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ανησυχείς αν το διαμέρισμα σου βρίσκεται σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή αν οι εγκαταστάσεις της πολυκατοικίας σου είναι αρκετά παλιές. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να σου διασφαλίσει αυτόνομη θέρμανση στο σπίτι.

Αν επιθυμείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο της μετατροπής κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη, αρκεί να καλέσεις έναν έμπειρο τεχνικό για να μελετήσει το χώρο και να σου προτείνει την καλύτερη λύση, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Έτσι, θα έχεις μεγαλύτερη σιγουριά για το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να αποκτήσεις αυτόνομη θέρμανση στο σπίτι σου και να μην εξαρτάσαι από την κεντρική θέρμανση, ακόμα και σε πολυκατοικία. Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη μπορεί να πραγματοποιηθεί, άσχετα με το καύσιμο που χρησιμοποιείς. Οι πιο διαδεδομένες επιλογές, ωστόσο, είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο:

1. Αυτόνομη Θέρμανση με φυσικό αέριο

Η αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο, μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ το κόστος της είναι πολύ μικρό, συγκριτικά με τα οφέλη που θα αποκομίσεις. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει άμεσα από επαγγελματίες υδραυλικούς και εξειδικευμένα συνεργεία. Σε περίπτωση που το διαμέρισμα διαθέτει κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις έναν θερμοστατικό διακόπτη στα σώματα καλοριφέρ.

Εάν η κεντρική θέρμανση του κτιρίου γίνεται με πετρέλαιο, τότε πρέπει να τοποθετηθεί ατομικός λέβητας με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου στο διαμέρισμα και η παροχή φυσικού αερίου θα γίνεται μέσω εξωτερικών σωληνώσεων που συνδέουν το μετρητή με τον ατομικό λέβητα.

2. Αυτόνομη Θέρμανση Πετρελαίου

Για να εξασφαλίσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ατομικού λέβητα πετρελαίου, θερμοστατικού διακόπτη και ενός κατανεμητή θέρμανσης. Το σύστημα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο σου, για αυτό και πολύ συχνή επιλογή αποτελεί η τοποθέτηση ατομικού λέβητα πετρελαίου στο μπαλκόνι.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και σύντομα θα έχεις την αυτονομία που επιζητείς καθώς και όλα τα οφέλη που συνοδεύουν την αυτόνομη θέρμανση. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και η αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο είναι πιο κοστοβόρα, σε σχέση με το αέριο, αλλά και πιο επιβλαβής για το περιβάλλον.

Ψάχνεις ιδανική λύση από έναν ειδικό?

Call Now Button